Fermentace
Proces kvašení, při němž kvasinky proměňují jednoduché cukry (glukózu a fruktózu) na alkohol a oxid uhličitý, který uniká do vzduchu. Výsledkem je vznik alkoholu – ethanolu.
Publikoval Alkohol pod kontrolou v
Proces kvašení, při němž kvasinky proměňují jednoduché cukry (glukózu a fruktózu) na alkohol a oxid uhličitý, který uniká do vzduchu. Výsledkem je vznik alkoholu – ethanolu.
“Jmenuji se Marek, ale celé mé okolí mě nazývá „Mára“. Což není až tak neobvyklé. To zajímavé pro mnohé bude, že jsem se dokázal dostat z úplného dna až na pomyslnou hladinu normálnosti, a právě Číst více…
Prvního února letošního roku začíná již sedmý ročník kampaně Suchej únor, kterou ve spolupráci s Klinikou adiktologie a Národním ústavem duševního zdraví realizuje Liga otevřených mužů (LOM). Kampaň se jako každý rok snaží upozorňovat na vysokou Číst více…
V září roku 2018 zveřejnila Světová zdravotnická organizace zprávu ze studie Global Burden of Disease, Injuries, and Risk Factors Study 2016. V důsledku užívání alkoholu zemřeli v roce 2016 více než tři miliony lidí po celém světě, což Číst více…
0 komentářů